Kaikki ovat kuulleet opaskoirista ja avustajakoirista. Avustajahevonenkin tuli meille tutuksi. Mutta kuka on kuullut avustajakissoista? Kissojen väitetty itsekkyys on mitä karmeinta vääristelyä. Kissa on tarvittaessa erittäin avulias ja osallistuu kaikenlaiseen perheen toimintaan. Suoraansanottuna kissa helpottaa koko elämääsi.

Tätä ette varmaan arvanneet, mutta minulla on kaksi avustajakissaa. Toisin sanoen kaksi avustajakissaa asuu kanssani. Olettekos yrittäneet lukea sanomalehteä aamuisin yksin. Tylsää, ellei pikku apulainen riennä ottamaan paikkaansa keskeltä sanomalehteä samalla sensuroiden kaikkein ikävimmät uutiset.

Näin joulun alla kissojen ehdoton suosikkitehtävä on toimia lahjapaketoinnin assistentteina. Kynnenreikä tai kaksi tuo oman pikantin lisänsä käärepapereihin. Yksilölliset joulukortit ovat mahdollisia vain, jos ne on koristeltu pienenpienillä hammasrei'ittimillä.

Ovikellon soidessa avustajakissat rientävät ilmoittamaan sen minulle. Kännykän pirinäkään ei jää huomaamatta näiltä veijareilta koskaan. Pari kertaa postiljooni on yrittänyt tehdä invaasiota kotiini postiluukun kautta, ei ehkä yritä enää. Sillä Kassu murisee kaikille postilaatikon räpeltäjille, "täällä vartioin minä"-tyylillä.

Kissoiltani onnistuu myös sairaanhoito. Olen krohissut loppuviikon yskää ja flunssaa, mutta ei hätää mitään. Kissat osallistuvat tähänkin toimintoon kehräten urhoollisesti vieressäni öin ja päivin. Molemmat kissat osaavat lämmittää vuoteeni sopivaksi, mutta Jesse on erikoistunut juuri tähän toimintoon.

292697.jpg

Eikä tässä vielä kaikki! Lisäksi Kassu osaa avata komeroiden ovia ja vessan liukuoven, ja Jesse avaa useimmat pahvilaatikot aivan omatoimisesti. En ole vielä selvittänyt millä perusteella he minkäkin oven tai laatikon kulloinkin avaavat, joten osumatarkkuudessa on siis parantamisen varaa. Kassu osaa antaa tassua, ja tällä tempulla voi aina hurmata ja yllättää kyläilijät ja muut tuttavat. Jesse on lupaava nuori jalkapalloilija, jolla pallon käsittely on hallinnassa, mutta joukkuepelaamista pitää harjoitella lisää.

292584.jpg

Kuvassa Kassu avustaa peseytymisessä.