Pari viikkoa taaksepäin silmälasini halusivat hypätä lattialle. Ei se muuten olisi niin haitannut, mutta kylpyhuoneessa sattuu olemaan klinkkerilattia. Simmulasien linssit pahastuivat naarmuille asti, joten uusien kakkuloiden ostoonhan se pakotti. Muutenkaan näkö ei ole ihan A1-tasoa ja kraaput keskellä linssiä eivät parantaneet sitä ollenkaan. Nyt uudet klasit on hankittu ja maisema näkyy taas vähän kirkkaammin. Kukkaro ei tykännyt ollenkaan.

Olen ehtinyt aiemmilla laivaristeilyillä tottua siihen, että invahytit ovat yleensä hitusen tilavampia kuin tavishytit. Näin ei kuitenkaan ole asian laita ainakaan uudella viikkarilla XPRS. Muuten laivaa voi kuvata sanalla "ihan kiva". Parasta laivassa noin yleisesti ajateltuna oli se, ettei siellä ole poltettu tupakkaa yleisissä tiloissa. Risteilylaivojen yleinen tunkkaisuus ei siis ollut ongelmana.

Naistenpäivänä kävimme tyttöjen kesken katsomassa Ateneumin Kalevala-näyttelyn. Näyttely oli todella hyvä, suosittelen lämpimästi. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt ja ilahtunut Ateneumin esteettömyydestä. Talollahan on jo ikääkin, mutta näppärillä ja hienovaraisilla keinoilla se oli muutettu pyörätuolin käyttäjälle ystävälliseksi paikaksi. Kyllä kannatti käydä! Olihan se jo korkea aikakin, täytyy häpeäkseni tunnustaa etten ollut käynyt siellä ennen vaikka olen asunut helsingissä kohta 20 vuotta. Espoon EMMAssa olen käynyt useamman kerran ja sitä voin myös suositella lämpimästi meille kaikille rämpylöille. Siellä voi jopa lainata pyörätuolia taidekierroksensa ajaksi. Näistä taidemuseoista uusin Kiasma loistaa huonona esimerkkinä, siellä on joitakin osastoja ja kohteita joita ei pääse lähellekään pyörätuolilla. Että semmoinen hyödytön ja ruma viljasiilo meillä seisoo keskellä pääkaupunkia. Hyh hyh.

Kuljetuspalvelu on yllättäen TJP:n erottamisen jälkeen toiminut kohtalaisen hyvin. Oppisivatpa vielä senkin, ettei käveleville asiakkaille pidä laittaa invatakseja vaan henkilöautotakseja. Silloin invatakseja voisi riittää niitä oikeasti tarvitseville....