Kaikessa tässä kuljetuspalvelukeskustelussa olisi syytä muistaa, että me vammaiset emme suinkaan ole suurin kuljetuspalvelujen käyttäjäryhmä. Eniten kuljetuspalveluja käyttävät yli 65-vuotiaat, joille on myönnetty viime aikoina yhä enenevin määrin taksikortteja.
Kuljetuspalvelua voidaan myöntää kahden eri lain perusteella. Vammaisille vammaispalvelulain mukaan ja yli 65-vuotiaille sosiaalihuoltolain mukaan. Vuoteen 1993 asti näiden ryhmien kuljetuspalveluja hallinnoitiin ja budjetoitiin eri momenttien alaisina. Sitten jostain käsittämättömästä neronleimauksesta johtuen nämä kaksi täysin erilaista käyttäjäryhmää yhdistettiin samaan budjettilokeroon. Näin alistettiin myös nuoret, aikuiset ja kenties työssäkäyvät vammaiset  heitä syrjivään kohteluun. Vammaispalvelulain- ja asetuksen mukaan vammaisille on taattava palvelut oman ikä- ja viiteryhmänsä mukaisella tavalla.
Ikäihmisten lauman vallattua kuljetuspalvelut, ovat niiden käyttäjien kokonaismäärä ja matkojen kustannukset lisääntyneet huomattavasti.


51466.jpg